Lähde tuvasta - Nauti elokuvasta

Luvattu maa

14.04. - 17.04. 2024

Sunnuntai     klo 17:00

Maanantai     klo 13:00

Tiistai             klo 16:00

Keskiviikko   klo 19:00


Kielletty: K-16

Kesto: 2 t 08 min

Liput: 10,00 €

Ohjaus: Nikolaj Arcel

Pääosissa: Mads Mikkelsen, Amanda Collin, Simon Bennebjerg, Kristine Kujath Thorp, Gustav Lindh

Lyhyesti: Kunnianhimoa, romantiikkaa ja kostoa tihkuva, Mads Mikkelsenin tähdittämä LUVATTU MAA on häikäisevä historiallinen draamaelokuva.


Köyhä sotilas Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) saapuu vuonna 1755 karulle Jyllannin nummelle ja tekee sopimuksen kuninkaan kanssa: mikäli hän onnistuu kesyttämään ankarat nummet viljelysmaaksi, hänet palkitaan aatelisarvolla. Häikäilemätön paikallishallitsija ja maanomistaja Frederik de Schinkel uskoo kuitenkin maiden kuuluvan itselleen, eikä hän osoita armoa Kahlenille, joka on paitsi raivaamassa maata, solminut myös ilmeisen läheiset suhteet niin de Schinkelin sisareen kuin palvelusväkeenkin. Oikeudentuntoinen Kahlen ryhtyy horjumattomalla vimmalla taisteluun ylivoimaista vihamiestä vastaan ja vaarantaa paitsi oman henkensä myös ihmiset, jotka ovat tulleet hänelle rakkaiksi. 

Back to Black

15.04. - 18.04. 2024

Maanantai    klo 16:00

Tiistai            klo 19:00

Keskiviikko  klo 13:00

Torstai          klo 16:00


Kielletty: K-16

Kesto: 2 t 02 min

Liput: 10,00 €

Ohjaus: Sam Taylor-Johnson

Pääosissa: Marisa Abela, Jack O'Connell, Eddie Marsan, Juliet Cowan, Lesley Manville

Lyhyesti: Her life. Her music. Her legacy. Amy Winehouse is Back to Black.

Yksi kevään odotetuimmista elokuvista, Back to Black, kertoo 27-vuotiaana kuolleen Amy Winehousen matkasta tähteyteen. Se seuraa nuorta naista ilmiön takana sekä tabloidien riepottelemaa myrskyisää parisuhdetta, josta syntyivät kaikkien tuntemat ikoniset kappaleet. Amy Winehouse latasi sanoituksiinsa kaikkensa; rakkautensa, surunsa ja sielunsa.


Musiikin historiaa mullistanut levy Back to Black julkaistiin vuonna 2006 ja se on ylittänyt jo 16 miljoonan myydyn albumin rajan ja valittu useiden kaikkien aikojen parhaiden levyjen listauksille. Sam Taylor-Johnsonin (Fifty Shades of Grey, Nowhere Boy) ohjaamassa elokuvassa pääosaa esittää Marisa Abela.

Madeleinen Pariisi

15.04. - 18.04. 2024

Maanantai    klo 19:00

Tiistai            klo 13:00

Keskiviikko  klo 16:00

Torstai          klo 13:00


Kielletty: K-12

Kesto: 1 t 31 min

Liput: 10,00 €

Ohjaus: Christian Carion

Pääosissa: Line Renaud, Dany Boon, Alice Isaaz

Lyhyesti: MADELEINEN PARIISI on matka läpi muistojen, ja Pariisin käänteentekevien paikkojen. Huolien riivaama taksikuski Charles (Dany Boon) ottaa rahakkaan tuntuisen ajokeikan Pariisin laidalta toiselle. Pian käy ilmi, että 92-vuotias Madeleine on menossa vanhainkotiin, mutta haluaa ensin ajella muistorikkaiden paikkojen kautta vailla kiirettä. Ensirakkaudet, tulinen ero, radikaalit kamppailut naisten oikeuksista ja historian myllerrykset vyöryvät esiin Madeleinen tarinan myötä.

Nimiroolissa loistaa ikinuori näyttelijätär Line Renaud, joka tunnetaan mm. Relaxes-vous (Ottakaa rennosti) duetosta Dean Martinin kanssa. "Hymy nuorentaa" kuvastaa Madeleinen elämänasennetta. Automatkan aikana pari ystävystyy tavalla, joka muuttaa kummankin elämän.


Suomen Elokuvasäätiö tukee teatterin toimintaa 2023